Klompje Goud of Ziler

De keuze tussen een klompje goud of zilver is natuurlijk van groot belang voor iedereen die graag een investering wil doen. De keuze tussen een klompje goud of zilver is daarbij niet zo gemakkelijk als veel mensen denken. Het is belangrijk om goed rekening te houden met een aantal factoren en er op die manier voor te zorgen dat er een goede keuze wordt gemaakt. Anders dan veel mensen denken is het namelijk niet alleen de kleur die anders is. Een klompje goud of zilver kan heel verschillende voordelen met zich meebrengen. Om hier optimaal gebruik van te kunnen maken is het belangrijk om bijvoorbeeld wat te weten van de geschiedenis van het goud. Op die manier is het namelijk mogelijk om te kunnen kiezen tussen een klompje goud of zilver. Zo is het bijvoorbeeld heel interessant om te weten dat het goud al eeuwen gebruikt wordt om bepaalde kapitalen te beschermen tegen de invloed van de inflatie. Natuurlijk wordt er hierbij ook wel gebruik gemaakt van zilver, maar dit komt veel minder voor. De keuze tussen klompje goud of zilver kan daarnaast natuurlijk beïnvloed worden door het feit dat de vraag naar het goud tegenwoordig een stuk groter is dan de vraag naar het zilver. Dit is niet zonder reden en men kan zich dan ook afvragen of het zilver wel zo interessant is. Bovendien kan men bij de keuze tussen een klompje goud of zilver rekening houden met het feit dat de grote vraag naar het goud ervoor kan zorgen dat het goud steeds meer waard wordt en men op die manier dus een aantrekkelijk rendement kan gaan maken. Bij de keuze tussen een klompje goud of zilver is het bovendien van belang om goed te kijken naar het verschil in waarde dat er bestaat. Dit verschil is zeer groot en kan er dus gemakkelijk voor zorgen dat men een grote hoeveelheid of juist heel weinig van het edelmetaal aan kan schaffen en daarmee in huis kan halen. Bovendien is het gebruik van een klompje goud of zilver over het algemeen heel anders. Het gaat hierbij voornamelijk om het zakelijke gebruik; iets dat ook weer gevolgen kan hebben voor de kosten van het edelmetaal en daarom zeer interessant is voor investeerders. Het is namelijk de btw die de keuze tussen een klompje goud of zilver gemakkelijker kan maken. Op het goud wordt doorgaans geen btw geheven, aangezien de overheid weet dat men dit als investering gebruikt. Bij het zilver ligt dit net even anders, waardoor men daar doorgaans wel gewoon btw over dient te betalen. Tenslotte dient men bij de keuze tussen een klompje goud of zilver natuurlijk rekening te houden met de uitstraling van de beide edelmetalen. Het zilver is ondanks de lagere waarde al heel lang populair bij veel mensen, maar goud staat aan de andere kant natuurlijk nog altijd voor de ultieme rijkdom.

Waarde

Bij de keuze tussen een klompje goud of zilver is allereerst de waarde dus van belang. Dit is een puur praktische kwestie, aangezien het voor veel mensen gewoon niet mogelijk is om een grote hoeveelheid goud aan te kopen. Wanneer men de keuze tussen een klompje goud of zilver gaat maken en men daarbij wil kiezen voor een edelmetaal dat men thuis netjes uit kan stallen is het over het algemeen dus interessanter om te kiezen voor het zilver. Aan de andere kant levert het zilver vaak ook minder op, waardoor men er minder winst mee kan maken. De waarde kan de keuze tussen een klompje goud of zilver daardoor relatief gemakkelijk beïnvloeden. Aan de andere kant is het voor mensen die een groot kapitaal beschikbaar hebben namelijk heel prettig dat ze aan de hand van het goud veel geld kunnen investeren. De waarde van het goud is daarbij altijd heel erg stabiel. Bij de keuze tussen een klompje goud of zilver dient men tenslotte te beseffen dat de waarde van het zilver de waarde van het goud eigenlijk volgt en daarmee iets minder mogelijkheden biedt om daadwerkelijk een mooi rendement te gaan maken; al is het natuurlijk wel een veilige keuze.

Gebruik

Bij de keuze tussen een klompje goud of zilver kan men bovendien rekening houden met de verschillen in het gebruik. Zo wordt het zilver in de industrie bijvoorbeeld veel gebruikt om te verwerken in de verschillende elektrische apparaten. Om die reden wordt het zilver dan ook gezien als een grondstof, terwijl het goud veel meer een investering is. Hier kan men zelf eigenlijk niets aan veranderen of aan doen, maar het is daarom bij de keuze tussen een klompje goud of zilver wel van belang dat men hier goed rekening mee houdt en op die manier een goede beslissing kan nemen.

Btw

Bij de keuze tussen een klompje goud of zilver is het bovendien goed om rekening te houden met de btw. Dit ligt een beetje in het verlengde van het gebruik van het goud of zilver. De overheid heeft namelijk besloten dat men over het goud doorgaans geen btw hoeft te betalen. De keuze tussen een klompje goud of zilver kan op die manier heel voordelig uitpakken wanneer men goud aanschaft. Zo kan er sneller een netto rendement worden gemaakt en gaat men dus daadwerkelijk verdienen aan het edelmetaal.

Uitstraling

Bij de keuze tussen een klompje goud of zilver kan men tenslotte rekening houden met de uitstraling van de beide edelmetalen. Het goud staat natuurlijk al heel lang bekend als een zeer waardevol edelmetaal waarmee men duidelijk aan kan geven dat men over een hoop rijkdom beschikt. Aan de andere kant is het zilver al heel lang populair bij veel mensen die er mooie sieraden van kunnen maken en om die reden erg houden van het mooie edelmetaal. Bij de keuze tussen een klompje goud of zilver kan men uiteindelijk dus ook gewoon rekening houden met de manier waarop men uiteindelijk zal kijken naar de investering wanneer deze eenmaal in huis is.